Nazywana jest również „hiszpańskim omletem” i jest jednym z popularnych w Hiszpanii tapas. Główne składniki potrzebne do jej wykonania to ziemniaki i jajka.
Hiszpańską tortillę przygotowuje się na głębokiej patelni o wysokich brzegach. Potrawa powinna być miękka w środku, oraz złocista i spieczona na zewnątrz.
Hiszpańska Tortilla Potato
Składniki
• 200 g ziemniaków
• 1 cebula
• 150 ml oliwy z oliwek
• 6 jajek
• sól i pieprz
Źródło zdjęć: Shutterstock, Kafeteria.tv
Muzyka: "Między Nami nic się nie zmienia", R.Gmurkowski/P.Wałczuk

Cztery pomysłowe PRZEKĄSKI NA PIKNIK. Przygotujesz je w słoiku!
5
Smacznie i artystycznie? Oto przepis na NIETYPOWE ŚNIADANIE
10
JEŻYNY, MALINY i MIÓD. Z tych składników zrobisz sosy do wielkanocnych mięs
20
Świąteczny przysmak dla fanów CZEKOLADY!
34
Łatwy przepis na domowego KEBABA!
6
Sprawdzony przepis na domową SZARLOTKĘ
64
Prosty przepis na SZYBKI DESER z mascarpone!

Domowy fastfood. Tak zrobisz BURGERA Z TOFU!
12
Prosty przepis na nalewkę z MIODU, SPIRYTUSU i PIWA!
13
Placki gryczane z sosem BOROWIKOWYM!
31
Szybki deser z KRUSZONKĄ i owocami!
7
Kolacja dla przyjaciół? Nadziewane łódeczki z BAKŁAŻANA
5
Efektowna sałatka w cytrynach. Z TUŃCZYKIEM i pomidorkami cherry

Szybki przepis na TARTĘ WHITE CREAM z borówkami

Ukraińska zupa z CZERWONĄ fasolą
7
BIAŁE TIRAMISU z płatkami migdałów. Zobacz, jak je zrobić!
8
Prosty przepis na dwukolorową zupę krem z POMIDORÓW i CUKINII!
11
Warzywne placki z CUKINII i KALAFIORA!
5
Prosty przepis na makaron nadziewany KURKAMI!
Komentarze (10)