Włoski przepis na risotto ze SZPARAGAMI!

Top wideo

Szparagi uznawane są za jedne z najsmaczniejszych warzyw. Świetnie komponują się z potrawami mięsnymi, rybami oraz z innymi warzywami. My pokażemy Wam, jak zrobić z nimi risotto!

Typowe włoskie risotto świetnie komponuje się z delikatnym smakiem szparagów, które mają nie tylko walory smakowe i zdrowotne, ale są także uważane za afrodyzjak.

Pamiętajcie, że risotto zawsze zaczyna się przyrządzać od podsmażenia cebulki z ryżem i winem!

Risotto Asparagi

Składniki:
•    1 pęczek szparagów
•    parmezan Gran Padano ok. 300 g
•    2 średnie cebule
•    2 łyżki śmietany
•    ryż do Risotto (Riso Arborio)
•    40 ml białego wytrawnego wina

Źródło zdjęć: Shutterstock, Kafeteria.tv

Muzyka: "Klub Samobójców", P.Wałczuk

Komentarze (4)

Gość 19.09.2013 15:09 Zgłoś
Czekamy na kolejne odcinki!!!
Gość 19.09.2013 15:07 Zgłoś
mniam-mniam,Liza in Taste jesteś super!!!
Gość 12.09.2013 15:28 Zgłoś
Bardzo apetycznie. Wypróbuję!
Gość 12.09.2013 13:28 Zgłoś
KTO TO JEST?! ZAKOCHAŁEM SIĘ!!!